-
zgomot in urechi!
S-a intamplat sa racesc si sa am urechea infundata cu senzatia de fierbinteala plus un zgomot ingrozitor, ca de motor, sper ca m-am facut inteleasa.
Am fost la o.r.l. si mi-a dat medrol, amoxicilina, pic. pt nas, clarinase, timp de 10 zile, dar l-am luat cu intrerupere de 2 zile, pt. ca trebuia sa fac niste analize. iar in caz ca nu-mi trece sa iau si milgamma n. Nu mi-a facut nicio spalatura, in schimb mi-a bagat un instrument, sa scoata ceva din ureche, dar n-a scos nimic.
Acum urechea e desfundata, inca mai am o usoara senzatie de fierbinteala, dar am ramas cu acest zgomot, acum e gen vibratie. nu stiu ca sa fac, sa iau si milgamma, sau sa ma duc si la alt dr, desi nu-mi prea vine, pierd si tip si bani, pt. a experimenta alte medicamente.
va rog, da-ti-mi un sfat, o idee.
-
Cu siguranta ca cel mai bine este sa te duci la medicul care ti-a prescris tratamentul. Nu lua medicamente doar pentru ca asa ai auzit de la cineva. Este in joc sanatatea ta.
Fa-ti curaj si du-te la medic, chiar daca mai dai ceva banuti. Poate ca daca asculti de unul si de altul ajungi sa cheltui si mai mult din cauza unor sfaturi proaste.
-
ah...nasol...du-te si la un alt doctor.
pe mine m-a durut anul trecut urechea dar nu atat de tare incat sa ma faca sa ma duc la doc.,apoi a aparut un zgomot cudat si o pulsatie permanenta in ureche...
mi-am dat seama apoi ca nu prea mai auzeam asa bine dar am zis ca asta fiindca era infundata...in fine anul asta prin ianuarie m-a apucat o durere groaznica,am mers la doc. mi-a facut cateva teste..si ce crezi ...nu prea mai aud deloc....e foarte enervant..mi-au dat tratament ptr. infectie si ce mai aveam eu dar de auzit n se mai repara.
Daca simti ca nu se amelioreaza du-te la doc. nu sta ca mine.
te pup.Sanatate
-
Multumesc mult pt. raspunsuri.
medicamentele sunt prescrise de medic, si nu mi-a trecut deloc, acum am inceput sa iau milgamma n, dat de acelasi dr, astept sa vad ce se intampla, si apoi am sa ma duc iar la un ctrl, probabil la altul.
cibioasa, de0asta imi este si mie frica , sa nu raman surda de-o ureche, acum aud bine, toata ziua ma testez, dar zgomotul asta ma dispera, mai ales noaptea cand e liniste.
-
Vineri am fost la spitalul o.r.l panduri, am facut o audiograma si culmea aud mai bine cu dreapta decat stanga, pbil prea bine, pt. ca zgomotele prea puternice ma deranjeaza.
Nu mi-au dat nimic si m-au chemat azi, pt. o impedancemetrie, un alt test, dar nu stiu in ce consta, pt. ca n-am mai ajuns, adica, cand sa ma imbrac sa plec, zgomotele au disparut, si duse sunt pana la ora asta, sper sa fie pt. totdeauna, ca tare rau mai e. Am continuat sa ia-u milgamma si de la plafar, am luat ginkoprim, frunze de ginko biloba, care este pt. acufene (adica aceste zgomote), si nu stiu care a fost bun, dar mi0au trecut, in sfarsit, multumesc lui D=zeu.
multa sanatate !
-
am gasit un art in Jurnalul National pe tema asta
"Tinitus - când tăcerea se aude
25/03/2008 de Dr. Dana Chehne
Tinitus este o senzație de foșnete, pocnituri, șuierături, ticăit, țârâit, percepute de bolnav în lipsa unui stimul sonor extern. Sunetul este de intensitate joasă sau înaltă, putând chiar acoperi zgomotele externe, permanent sau intermitent, perceput în ambele urechi sau doar într-una. Se apreciază că aproximativ 10%-15% din populație suferă cel puțin un astfel de episod, frecvența fenomenului crescând cu vârsta.
Dacă apare bilateral, se asociază sau anticipează surditatea. O cauză frecventă este expunerea la zgomote, specifică anumitor profesii, accentuată de stres, excesul de cafea, alcool, nicotină. Există medicamente ce pot avea acest efect advers: aspirina, unele antibiotice sau chimioterapice.
Cauze
Majoritatea cauzelor sunt legate de ureche: traumatisme, corpi străini, dop de cerumen, infecții – otită externă, medie sau labirintită, mastoidită – otoscleroza, tumori – mai ales neurinom de nerv acustic (când se asociază cu surditate unilaterală), ateroscleroza vaselor din urechea medie sau internă, sindrom Meniere – când bolnavul mai prezintă vertij și diminuarea auzului –, dar poate apărea și în afecțiuni sistemice: hipertensiune arterială, migrenă, infecții – sifilis, meningită –, tumori la nivelul capului și gâtului, scleroză multiplă, depresie, intoxicații cu plumb, fosfor, mercur. Un caz particular îl reprezintă tinitusul pulsatil, care este sincron cu bătăile inimii, provocat de unele afecțiuni vasculare – tumoare glomică, anevrism sau ocluzie carotidiană sau jugulară, și care poate fi obiectivat, auzit și de medic, care percepe fluxul turbulent și zgomotos al sângelui.
Diagnostic
Pentru stabilirea diagnosticului sunt necesare un examen ORL, audiogramă, examen radiologic al craniului, eventual completat cu arteriografie sau un examen de rezonanță magnetică. Tratamentul este individualizat, în funcție de etiologia simptomului. Există totuși unele măsuri care pot ușura viața bolnavului, permițându-i să se concentreze și să se odihnească: evitarea stresului, zgomotului, alcoolului și tutunului, îndepărtarea cerumenului, folosirea unei proteze auditive, atunci când este cazul, și folosirea unui fundal muzical liniștitor.
ZGOMOTE ÎN URECHI. Medicina este înainte de toate o știință și ca medic ești obișnuit să investighezi bolnavul căutând niște detalii obiective și semnificative: să asculți cu stetoscopul, să palpezi, să cercetezi lamele la microscop și filme radiologice. De aceea ai o senzație de frustrare atunci când pacientul ți se adresează doar pentru un simptom subiectiv, aparent minor, dar teribil de perturbant pentru el: zgomotele în urechi.
""
-
Multumesc, carmy, este bine de stiut pt. cei care nu cunosc.
La mine a cam disparut, adica se mai aude doar dimineata cand ma trezesc, si-atunci mai putin decat la inceput, cand simteam ca o sa-mi explodeze capul.
multi mi-au spus ca asa se manifesta otita, si imi va trece definitiv, in 2-3 luni.
Pb.e, ca la urechea stanga aud un tiuit permanent, si de mult timp, caruia nu i-am dat importanta decat acum , cu aceasta infectie. continui sa iau ginkoprim, desi nu cred ca ar fi de mare efect.
multa sanatate!
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.