+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: Alimentatia in functie de grupa sanguina -= AB =-

 1. #1
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default Alimentatia in functie de grupa sanguina -= AB =-

  "Alimentatia Adecvata Celor 4 Grupe Sanguine" - Dr. Peter J. D'Adamo cu Catherine Whitney


  “AB” semnifica epoca moderna

  GRUPA SANGUINA AB este rara. Provenind din amestecul populatiilor de rasa alba cu grupa sanguina A, cu mongolii cu grupa sanguina B, ea este intalnita la mai putin de 5% din populatie si este cea mai noua dintre grupele sanguine.

  Pana acum zece sau douasprezece secole, nu exista sange cu grupa sanguina AB. Apoi hoardele barbare au strapuns punctele sensibile ale multor civilizatii aflate in declin, invadand in lung si-n lat Imperiul Roman. Ca rezultat al amestecului acestor invadatori estici cu ultimele si slabe vestigii ale civilizatiei europene, a aparut sangele de grupa sanguina AB. Nu exista dovezi privitoare la existenta acestei grupe sanguine pana acum 900-1000 de ani, cand a avut loc o mare migratie spre vest al popoarelor estice. Grupa sanguina AB este rar intalnita in mormintele europene dinainte de 900 d. C. Studii asupra exhumarilor mormintelor preistorice din Ungaria Longobarda (din sec. al IV-lea si pana in secolul al VII-lea d. C.). Acest fapt pare a arata ca, pana in acel moment, populatiile europene cu grupa sanguina A si B nu venisera in contact sau, daca acest lucru s-a intamplat, nu au avut loc amestecuri sau mariaje mixte.

  Deoarece indivizii cu grupa sanguina AB mostenesc atat toleranta grupei A cat si pe cea a grupei B, sistemul lor imunitar prezinta o capacitate crescuta de-a produce anticorpi cu specificitate pentru infectiile microbiene. Aceasta calitate unica de-a nu poseda nici anticorpi anti-A, nici anti-B le reduce probabilitatea de a fi predispusi la alergii si alte boli autoimune cum ar fi artrita, inflamatia, lupusul eritematos diseminat. Exista, totusi, o mare predispozitie la anumite forme de cancer, deoarece grupa AB raspunde la orice structura “A-like” sau “B-like”, ca si cum ar fi structuri proprii (self), astfel incat anticorpii protectori nu sunt produsi.

  Grupa sanguina AB prezinta o identitate multilaterala si uneori surprinzatoare. Este prima grupa sanguina care preia un amalgam de caractere imunitare, dintre care unele se potenteaza, iar altele sunt in conflict. Poate ca grupa AB reprezinta metafora perfecta a vietii moderne: complexa si nesigura.

 2. #2
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Dieta grupei sanguine AB

  GRUPA SANGUINA AB are mai putin de o mie de ani vechime, este rara ( 2-5% din populatie ) si complexa din punct de vedere biologic. Nu se incadreaza bine in niciuna dintre celelalte categorii. Antigenele multiple ii fac pe cei din grupa sanguina AB sa fie uneori asemanatori cu grupa sanguina A, alteori cu grupa sanguina B si uneori o fuziune a ambelor – un fel de grupa sanguina “centaur”.

  Aceasta multitudine de insusiri poate fi pozitiva sau negativa, in functie de circumstante, astfel incat dieta grupei sanguine AB necesita o lectura foarte atenta a listei de alimente si familiarizare atat cu dieta grupei A cat si cu cea a grupei B pentru o mai buna intelegere a parametrilor dietei proprii.

  In esenta, majoritatea alimentelor care sunt contraindicate, fie pentru grupa sanguina A, fie pentru grupa sanguina B, sunt probabil nocive si pentru AB - desi exista unele exceptii. Panhemaglutinantele, lectine capabile de a aglutina toate grupele sanguine, par a fi bine tolerate de cei cu grupa sanguina AB, probabil deoarece reactia lectinelor este diminuata de anticorpii dubli anti-A si anti-B. Rosiile sunt un exemplu bun. Persoanele cu grupa sanguina A si cu grupa sanguina B nu pot tolera lectinele din rosii, in timp ce persoanele cu grupa sanguina AB consuma rosii fara un efect decelabil.

  Cei cu grupa sanguina AB sunt adesea mai puternici si mai activi decat persoanele cu grupa sanguina A, care sunt sedentare. Acest surplus de Úlan vital se poate datora faptului ca memoria lor genetica contine reminiscente destul de recente ale stramosilor lor cu grupa sanguina B, locuitori ai stepelor.

 3. #3
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Factorul de scadere in greutate

  In ceea ce priveste cresterea in greutate, cei cu grupa sanguina AB reflecta mostenirea mixta a genelor de grupa A si B. Uneori aceasta inseamna probleme speciale. De exemplu, aveti hipoaciditatea gastrica a grupei sanguine A, impreuna cu adaptarea la produse din carne a grupei B. Prin urmare, desi sunteti genetic programati pentru consumul produselor din carne, nu aveti suficient acid gastric pentru a le metaboliza eficient si carnea pe care o consumati tinde sa se depoziteze sub forma de grasime. Pentru scaderea in greutate, ar trebui sa va restrangeti aportul de carne, consumand cantitati mici care pot fi suplimentate cu legume si tofu.

  Inclinatiile dvs. de tip B determina aceeasi reactie insulinica atunci cand consumati fasole mare sau fasole lima, porumb, hrisca sau seminte de susan ( cu toate ca latura dvs de tip A va determina sa fiti mai deschisi fata de linte si arahide ). Productia insulinica inhibata determina hipoglicemie, o scadere a nivelului glucozei sanguine dupa mese si duce la o metabolizare mai putin eficienta a alimentelor.

  Cei cu grupa sanguina AB sunt lipsiti de reactia severa a celor cu grupa sanguina O si B la glutenul din grau. Dar, in scopul scaderii greutatii corporale, ar trebui sa evitati graul care tinde sa va acidifieze tesutul muscular. Cei cu grupa sanguina AB utilizeaza eficient caloriile atunci cand tesuturile sunt usor alcaline.

  ALIMENTE CE FAVORIZEAZA SCADEREA IN GREUTATE
  - tofu - sustine eficienta metabolica
  - alimente marine – sustin eficienta metabolica
  - produse lactate – amelioreaza productia de insulina
  - legume verzi – amelioreaza eficienta metabolica
  - varec – amelioreaza productia de insulina
  - ananas – ajuta digestia; stimuleaza motilitatea intestinala

  ALIMENTE CE FAVORIZEAZA CRESTEREA IN GREUTATE
  - carne rosie – slab digerata; stocata sub forma de grasime; toxifica tractul intestinal
  - fasole mare – inhiba eficienta insulinica; determina hipoglicemie; incetineste rata metabolica
  - fasole lima
  - seminte – determina hipoglicemie
  - porumb - inhiba eficienta insulinica
  - hrisca – determina hipoglicemie
  - grau – scade metabolismul; utilizare ineficienta a caloriilor, inhiba eficienta insulinica

 4. #4
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Alimentele sunt impartite in trei categorii:

  1. BENEFIC – este un aliment care actioneaza ca un MEDICAMENT
  2. NEUTRU – este un aliment care actioneaza ca un ALIMENT
  3. DE EVITAT – este un aliment care actioneaza ca o OTRAVA

 5. #5
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Produse din carne si carne de pasare

  In ceea ce priveste consumul de produse din carne si carne de pasare, persoanele cu grupa sanguina AB nu produc suficient acid gastric pentru a digera eficient cantitati prea mari de proteine animale. Solutia in aceste cazuri rezida in dimensionarea si frecventa ratiilor. Cei cu grupa sanguina AB au nevoie de proteine din carne, mai ales de tipurile de carne care reprezinta mostenirea dvs de tip B - miel, oaie, iepure, curcan, in loc de carne de vita si carne de pui. (lectina care irita sangele si tractul digestiv).
  Evitati, de asemenea, toate produsele de carne afumata sau conservata! Aceste alimente pot determina cancer gastric la persoanele cu nivel scazut al acidului gastric.

  BENEFICE:
  -miel
  -oaie
  -iepure
  -curcan

  NEUTRE:
  -ficat
  -fazan

  DE EVITAT:
  -costita
  -carne de vita, carne tocata de vita
  -carne de pui
  -bivol
  -gaina Cornwall
  -rata
  -gasca
  -sunca
  -inima
  -potarniche
  -carne de porc
  -carne de vitel
  -carne de vanat
  -prepelita

 6. #6
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Alimente marine

  Exista o larga varietate de alimente marine pentru cei cu grupa sanguina AB, acestea fiind si o excelenta sursa de proteine. Ca si in cazul grupei sanguine A, exista dificultati in digestia lectinelor care se gasesc in calcan si platica. Cei din grupa sanguina AB au in comun cu grupa sanguina A susceptibilitatea la cancer mamar. In caz de antecedente heredo-colaterale de cancer mamar se recomanda introducerea melcilor in dieta. Melcul comestibil, Helix pomatia, contine o puternica lectina care aglutineaza specific celulele mutante A-like la doua dintre cele mai obisnuite forme de cancer mamar. Acesta este un tip de aglutinare pozitiva, lectina din melc elimina celulele bolnave.

  BENEFICE:
  -ton
  -cod
  -sturion
  -biban oceanic
  -macrou
  -stiuca tanara
  -stiuca
  -sardine
  -pastrav
  -curcubeu
  -scrumbie
  -melci

  ( termeni straini )
  -hake
  -grouper
  -mahimahi
  -monkfish
  -porgy
  -red snapper
  -sailfish

  NEUTRE:
  -scoici
  -rechin
  -crap
  -caviar
  -drac de mare
  -hering (proaspat)
  -midie
  -biban argintiu
  -calmar
  -peste spada
  -somn
  -biban galben
  -biban alb
  -somon

  (t. s.)
  -abalone
  -bluefish
  -smelt
  -snapper
  -weakfish
  -tilefish

  DE EVITAT:
  -ansoa
  -baracuda
  -beluga
  -biban cu branhii albastre
  -moluste comestibile
  -scoici de mare
  -crab
  -rac cu platosa
  -tipar
  -platica
  -broasca
  -calcan cenusiu
  -hering (murat)
  -homar
  -lox (somon afumat)
  -calcan
  -caracatita
  -stridii
  -biban marin
  -creveti
  -biban dungat
  -broasca testoasa

  -yellowtail
  -egrefin

 7. #7
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Produse lactate si oua

  In privinta produselor lactate, cei cu grupa sanguina AB se pot identifica cu grupa sanguina B. Produsele lactate sunt benefice, mai ales produsele preparate si acrite – iaurt, kefir si smantana acra degresata – care sunt mai usor de digerat. ( aparitia de tulburari respiratorii, sinusale sau infectii otice indica necesitatea reducerii consumului de produse lactate ).
  Ouale sunt o sursa foarte buna de proteine. Desi ele sunt foarte bogate in colesterol si cei cu grupa sanguina AB au o oarecare susceptibilitate la probleme cardiace, cercetarile au aratat ca cei mai mari vinovati nu sunt alimentele cu continut de colesterol, ci mai degraba grasimile saturate. Totusi, cand consumati oua, puteti creste aportul proteic si puteti scadea aportul de colesterol folosind doua albusuri de ou la fiecare galbenus. Retineti ca lectina care se gaseste in muschiul de pui nu este prezenta in oua.

  BENEFICE:
  -branza “Cottage”
  -branza de capra
  -branza “Ricotta”
  -iaurt
  -lapte de capra
  -smantana acra, degresata
  -kefir
  -mozzarella
  -branza feta

  NEUTRE:
  -branza de soia*
  -lapte de soia*
  -branza cu smantana
  -zer
  -lapte ecremat sau 2%

  *Bune alternative la produsele lactate
  DE EVITAT:
  -branza Americana
  -lapte batut
  -lapte integral
  -unt
  -inghetata
  -parmezan

 8. #8
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Uleiuri si grasimi

  Cei cu grupa sanguina AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in locul grasimilor animale, a grasimilor vegetale hidrogenate sau a altor uleiuri vegetale. Uleiul de masline este o grasime mononesaturata, care se crede ca ar contribui la scaderea colesterolului sanguine. Puteti, de asemenea, folosi la gatit cantitati mici de ghee, un unt clarifiat semifluid mult folosit in India.

  BENEFICE:
  -ulei de masline

  NEUTRE:
  -ulei de canola
  -ulei din ficat de cod
  -ulei din seminte de in
  -ulei de arahide

  DE EVITAT:
  -ulei de porumb
  -ulei de seminte de bumbac
  -ulei de sofran
  -ulei de susan
  -ulei de floarea-soarelui

 9. #9
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Nuci si seminte

  Nucile si semintele reprezinta un tablou mixt. Consumati-le in cantitati mici si cu precautie. Desi ele pot constitui o buna sursa de proteine suplimentare, toate semintele contin lectine cu effect de inhibare a insulinei, ceea ce le face problematice pentru cei cu grupa sanguina B. Pe de alta parte, aveti in comun cu grupa sanguina A preferinta pentru arahide, care sunt un suport puternic pentru sistemul imunitar.
  Cei din grupa sanguina AB au, deasemenea, tendinte la afectiuni ale veziculei biliare, astfel ca untul de nuci cu diversele sale sortimente este preferabil nucilor integrale.

  BENEFICE:
  -castane
  -unt de arahide
  -arahide
  -nuci

  NEUTRE:
  -unt de migdale
  -nuci de mahon
  -migdale
  -nuci braziliene
  -boabe de fistic

  DE EVITAT:
  -alune
  -seminte de dovleac
  -unt de susan
  -unt de floarea-soarelui
  -seminte de floarea-soarelui
  -seminte de mac
  -seminte de susan

 10. #10
  Oriana is offline Senior Member Model
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Helsinki, Finland
  Posts
  349

  Default


  Fasole si legume

  Boabele de linte sunt un aliment important anticanceros pentru cei cu grupa sanguina AB, desi ele nu sunt recomandate pentru cei cu grupa B. In particular, se stie ca lintea contine antioxidanti antineoplazici. Pe de alta parte, fasolea mare si fasolea lima, care incetinesc productia de insulina la cei cu grupa sanguina A, au axelasi effect asupra celor cu grupa sanguina AB.

  BENEFICE:
  -fasole pinto
  -fasole rosie
  -fasole navy
  -soia
  -linte verde

  NEUTRE:
  -fasole cu boabe late
  -fasole aramie
  -fasole nordica
  -fasole verde
  -fasole saltareata
  -fasole cataratoare
  -fasole alba
  -linte domestica
  -linte rosie
  -mazare verde
  -mazare pastai

  DE EVITAT:
  -fasole lima
  -mazare neagra
  -fasole mare
  -fasole neagra
  -fasole fava

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast

Similar Threads

 1. Jurnalul meu - Grupa sanguina A II
  By Printzesa in forum Jurnalul iDietei
  Replies: 7
  Last Post: 21-11-2011, 15:31
 2. Replies: 1
  Last Post: 15-12-2007, 00:54
 3. Replies: 67
  Last Post: 27-06-2006, 18:58
 4. Dieta pt fiecare grupa sanguina!!!
  By maima in forum Diete Experiment
  Replies: 17
  Last Post: 13-02-2006, 22:07
 5. Jurnalul meu pt grupa 01
  By mireasa in forum Jurnalul iDietei
  Replies: 4
  Last Post: 13-02-2006, 15:29

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.